Dit artikel is exclusief voor abonnees van De Limburger
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Restaurantrecensies

Burgerbar Wieck Bar & Grill: vrolijk en cool, maar het mag sappiger

  •  Burgerbar Wieck Bar & Grill: vrolijk en cool, maar het mag sappiger
    De hardcore Roermondenaar weet inmiddels Wieck Bar & Grill al te vinden.
Wekelijks legt culinair verslaggever Ray Simoen een Limburgse eetgelegenheid op de grill. Brengt Wieck Bar & Grill in Roermond deze week zijn smaakpapillen op hol? Harde burgers en hot spicy friet in een coole sfeer.

Halverwege het Wilde Oosten en het Wilde Westen ligt Roermond. De ruigheid van deze uitersten kon je lang ook in het gemeentehuis aan de Roer beleven. Rauw lustten ze elkaar in de stad, waar iedereen sidderde voor de lokale Djenghis Khan. Elk uur was het er High Noon, altijd ging het om A Fistful of Dollars in ‘Rauwmond’.



Djengis Khan was de uitvinder van de biefstuk tartaar. De lap vlees onder het zadel van zijn Hunnen was na een dagje oorlog voeren lekker mals en kon rauw gegeten ...