Dit artikel is exclusief voor abonnees van De Limburger
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Recepten

Moussaka met een pittig Egyptisch tintje

Bon Appetit

  • Moussaka met een pittig Egyptisch tintje
    Nermeen Mohamed maakt samen met dochter Maryam Bakarat een Egyptische variant van moussaka, een gerecht dat niet alleen in Griekenland erg populair is.
Moussaka kennen we vooral van de Griekse keuken, maar het wordt ook gegeten op de Balkan en in het Midden-Oosten. Nermeen Mohamed en haar dochter Maryam uit Maastricht serveren de Egyptische variant, messa’aa, en serveren die samen met Arabische linzensoep.

Langzaam glijdt het mes door de glimmende aubergine. Maryam (10) Bakarat maakt er plakjes van. "Niet te dun en niet te dik, dit is precies goed”, moedigt Nermeen Mohamed (34) haar dochter aan.



Op het vuur pruttelt de Arabische linzensoep, die de twee zojuist samen hebben bereid. De geur van komijn en knoflook vult de neusgaten. Straks moet de staafmixer alle ingrediënten nog fijnmalen en volgt een beetje room als finishing touch. Intussen gaan de voorbereidingen voor het hoofdgerecht ...