Dit artikel is exclusief voor abonnees van De Limburger
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Restaurantrecensies

Prikkelende kleuren en smaken bij Frunk in Brunssum

  • Prikkelende kleuren en smaken bij Frunk in Brunssum
Wekelijks legt culinair verslaggever Ray Simoen een Limburgse eetgelegenheid op de grill. Brengt Frunk in Brunssum deze week zijn smaakpapillen op hol? Prikkelende smaakcombinaties uit funky keuken.

Limburg plakt graag ‘eetiketten’. Zo heet Maastricht de stad van ‘tête de veau’ en ‘rommedoekes’ te zijn. In Sittard happen ze het liefst van nonnenvotten, in Venlo gaan ze compleet uit hun dak bij een friet-ei. En in de oostelijke mijnstreek is de ultieme lekkernij al jaren de Reibekuchen.



Elke plaats zijn eigen hap zoals, iedereen ook zijn eigen ‘plat’ heeft. Tong en maag bepalen het Limburgs DNA. En waar verschillen zijn, zijn ook de ranglijsten ...