Dit artikel is exclusief voor abonnees van De Limburger
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Eten en drinken

'Algen eet je niet voor de smaak, maar voor de voedingswaarde'

  • 'Algen eet je niet voor de smaak, maar voor de voedingswaarde'
    Algen zitten boordevol eiwitten. Het poeder kan bijvoorbeeld in een smoothie met blauwe bessen.
Wie minder vlees wil eten, kan ook eiwit halen uit algen. De verse algen in je algenburger komen niet uit een vijver, maar uit een lab in Hengelo.

In een loods op een industrieterrein zien we in de ene ruimte glazen flesjes met groene vloeistof schudden en in de ruimte ernaast staan twee melktanks. Is dit een lab of een boerderij? Of allebei? Hier, bij Duplaco in Hengelo, worden algen gekweekt en geoogst. Algen die sinds half juni bij Albert Heijn te vinden zijn in een burger waar de groene consument blij van wordt: Hollandse quinoa en algen, ook geschikt voor veganisten.

Het schap met vleesvervangers in de supermarkt dijt gestaag uit. Vivera ...