Dit artikel is exclusief voor abonnees van De Limburger
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Recepten

Twee keer mosselen met iets meer pit

Bon Appetit

  • Twee keer mosselen met iets meer pit
    In Italië is het een dogma: bij vis of schelpdieren eet je geen kaas.
Er is een regel die zegt dat je vis en kaas niet kunt combineren. In Italië is dat zelfs een dogma. Vandaag maken we twee mosselrecepten, een met kaas en een met Spaanse worst.

Het grootste plezier dat ik mijn schoonvader kon doen als hij op bezoek kwam was mosselen maken. Hij hield van gewone ‘Hollandse’ mosselen. Met gesneden groente dus. Worteltjes, ui, knolselderij, peterselie enzovoorts. Laag om laag. Water of witte wijn erbij, twee keer opkoken en klaar.



Een speciaal verzoek van hem was wel om royaal te zijn met de witte peper bij het kruiden. Het mocht wel wat beet hebben van hem. We weken wel eens af door moules marinières en moules farcies