Winkelier verscheurt lot van 65 miljoen euro

Afbeelding: Fotolia

Een Britse winkelmedewerker heeft per ongeluk een lot verscheurd dat ruim 65 miljoen euro waard bleek te zijn. De winnaars, een gepensioneerd echtpaar uit Aberdeenshire, mochten de enorme geldprijs volgens Britse media alsnog in ontvangst nemen.

De inmiddels steenrijke Fred Higgins was met zijn Euromillions-lot naar de winkel gegaan. Daar dacht een medewerker ten onrechte dat hij niets had gewonnen. "Ik gaf het lot aan de jongeman en hij checkte het met een machine. Hij zei dat het geen winnend lot was'', zei de 67-jarige Brit. "Hij scheurde het lot door midden en gooide het in een vuilnisbak.''

Website
De computer gaf vervolgens alsnog de melding af dat sprake was van een winnend lot. Higgins kreeg het verscheurde papiertje terug en keek thuis op de website van de National Lottery. Toen bleek dat hij een multimiljonair was geworden.

Camerabeelden
De schade aan het lot compliceerde de zaak wel. Een team met beveiligers ging poolshoogte nemen in de winkel, waar camerabeelden werden gecontroleerd. Het echtpaar bewaarde het lot ondertussen in een envelop met het opschrift "geldzorgen voorbij''. Het geld staat inmiddels op hun bankrekening en ook de eerste grote aankoop is al gedaan: een nieuwe auto.

Door ANP

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen