Festivals

Nederlanders op weg naar popfestival Sziget

Afbeelding: ANP

Ongeveer 14.000 Nederlanders zijn komende week aanwezig op het meerdaagse popfestival Sziget, in de Hongaarse hoofdstad Boedapest.

Een groot deel van hen vertrekt zondag en dinsdag vanuit Amersfoort met de uitverkochte Sziget Express.

Headliners
Het zevendaagse festival Sziget vindt plaats van woensdag 8 tot en met 15 augustus op het Óbuda-eiland in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Het festival verwacht ongeveer 500.000 bezoekers uit tientallen landen. Headliners zijn dit jaar onder anderen Kendrick Lamar, Mumford and Sons, Liam Gallagher, Lana del Rey en Arctic Monkeys. Op de affiches prijken ook Nederlandse namen, zoals de dj’s Don Diablo, Yellow Claw en Ummet Ozcan. Ook de optredens van singer-songwriter Blaudzun, rapper Fresku, het theatercollectief 155 en de band My Baby zorgen voor een Nederlands tintje.

Aantrekkingskracht
Sziget heeft al ongeveer acht jaar een grote aantrekkingskracht op Nederlanders. Dit jaar gaan er ongeveer 14.000 landgenoten, zegt Ruud Bongaerts van Festival.Travel. "De trend dit jaar is dat iets meer Nederlanders naar Sziget gaan, maar wel iets korter. We zien dat de Nederlanders het festival combineren met een vakantie in andere landen of een stedentrip naar Boedapest."

Door ANP