Hoogtepunt hittegolf nadert, na dinsdag koeler

Afbeelding: ANP

Het wordt zondag even wat minder warm dan voorgaande dagen, maar het is nog een prima zomerdag. Geniet er maar even van, want dinsdag bereikt de hittegolf een nieuw hoogtepunt. Dan kan de temperatuur oplopen tot 36 graden.

Ook zondag krijgen we te maken met flinke zonnige perioden. In de ochtend trekken er wel wat wolkenvelden voorbij. De maximum temperatuur komt uit tussen de 23 en 28 graden.

Tropisch
Maandag echter wordt het een stuk warmer. Volgens Weerplaza wordt het dan op veel plaatsen weer tropisch warm met veel zon. Het wordt dan 29 tot 34 graden. Dinsdag bereiken we een nieuw hoogtepunt in de hittegolf die Nederland al even in zijn greep houdt. Het wordt extreem warm met 31 tot 36 graden, met in de avond kans op onweer.

Wisselvallig
Woensdag en donderdag wordt het geleidelijk aan wisselvallig met meer buien. Ook de temperatuur gaat dan dalen. De middagtemperatuur ligt op donderdag, vrijdag en het daarop volgende weekend waarschijnlijk tussen 20 en 25 graden. In het oosten zijn iets hogere maxima ook mogelijk, maar geen tropische temperaturen meer.

Volgens de 30-daagse weersverwachting van Weerplaza ligt de temperatuur in Nederland in de week van 13 tot en met 19 augustus nog duidelijk boven normaal. Maar zo extreem als vorige week (met 38,2 graden in Limburg) wordt het niet. 

Door AD