Tientallen woningen ontruimd vanwege groot gaslek Roermond

Vanwege een groot gaslek in een woonwijk in Roermond zijn donderdagmiddag tientallen woningen ontruimd.

Volgens de brandweer gaat het om een lek in een hoofdleiding in nieuwbouwwijk 't Parcje, in het zuiden van de stad. Alle omwonenden moeten hun huis uit en de politie heeft de omgeving afgezet. De bewoners worden opgevangen bij restaurant Parkzicht en bij buurthuis 't Trefpunt.

Waterscherm
De brandweer is ter plaatse en heeft onder meer uit voorzorg een zogeheten waterscherm opgezet om te voorkomen dat het gas zich verspreidt. Medewerkers van gasnetbeheerder Enexis zijn ook gearriveerd.

De brandweer meldt dat bij graafwerkzaamheden een hoofdgasleiding is geraakt. In de buurt is duidelijk het sissende geluid van ontsnappend gas te horen. Zowel de brandweer als de politie en marechaussee zijn met veel mensen ter plaatse.

Dringende oproep
De veiligheidsregio heeft inmiddels een dringende oproep gedaan om de plek van het gaslek niet te bezoeken. De hulpverlening kan er door worden gehinderd. 

Verkeer
Het verkeer op de Sint Wirosingel loopt door de afsluiting behoorlijk vast. Omdat de A73 is afgesloten vanwege onderhoudswerkzaamheden is er veel extra verkeer dat normaal over de snelweg gaat.

 

 

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Roermond