Recepten

Back to school! Maak deze boerenyoghurtmuffins als tussendoortje

Romige boerenyoghurt en fris fruit maken deze zomermuffins onweerstaanbaar. Maak met de kinderen meteen een voorraadje van deze fruitmuffins - met ananas, appel, aardbei en mango zijn ze ook heel lekker!

Ze zijn heerlijk als tussendoortje als ze vanaf maandag weer naar school gaan. Vervang voor lactosevrije muffins de yoghurt door kokosmelk, geiten- of sojayoghurt.

Boerenyoghurtmuffins met fruit
Voor 8 stuks
Bereiden: 15 minuten
Oven: 25-30 minuten

Ingrediënten
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 ei
- 150 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 75 ml zonnebloemolie
- 150 ml volle (boeren)yoghurt
- 125 gram rode bessen, frambozen en/of blauwe bessen
- 2 eetlepels amandelschaafsel
- poedersuiker

Nodig
- 8 papieren cakevormpjes, muffinvorm

Bereiding: 
Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Zeef het bakmeel boven een kom. Voeg het ei, de suiker, de vanillesuiker, de olie en een mespunt zout toe. Schenk langzaam de yoghurt erbij en klop met een vork tot een glad beslag. Ris de bessen van de takjes. Schep de bessen door het beslag. Zet de cakevormpjes in de holtes van de muffinbakplaat en verdeel het beslag erover. Bestrooi met het  amandelschaafsel. Bak de muffins in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Laat ze op een rooster afkoelen en bestuif vlak voor serveren met een beetje poedersuiker.
 

Janneke Philippi is foodstyliste en kookboekenauteur. Daarnaast schrijft ze recepten voor veel tijdschriften.
Ze heeft een maandelijkse rubriek in foodmagazine Delicious.
Samen met haar man, foodfotograaf en grafisch vormgever, Serge Philippi, maakte Janneke meerdere kookboeken die ook in het buitenland worden uitgegeven.

www.studiophilippi.nl
facebook.com/jannekephilippinl
instagram: jannekephilippi

Door Janneke Philippi