'Gezondheid Aretha Franklin gaat hard achteruit'

Een optreden van Aretha Franklin in het Witte Huis in 2016. Afbeelding: EPA

The Queen of Soul, Aretha Franklin, zou er volgens Radar Online zeer slecht aan toe zijn. Volgens het medium vraagt haar familie 'om gebeden en privacy in deze moeilijke periode'. Franklin zou al enige tijd ziek zijn, al zijn er geen specifieke feiten over haar medische toestand .

Het 76-jarige icoon trad voor het laatst op in november 2017 tijdens een benefietgala voor de Elton John AIDS Foundation. In datzelfde jaar kondigde ze nog een laatste album aan, met naast medewerking van sterren als Stevie Wonder en Lionel Richie. Het verscheen tot op heden niet.

'Beste zangeres ooit'
Het bekende Amerikaanse tijdschrift Rolling Stone riep Franklin uit tot de beste zangeres ooit. In 2015 wist ze de toenmalige Amerikaanse president Barack Obama tot tranen toe te ontroeren met haar vertolking van You Make Me Feel Like a Natural Woman, dat ze zong tijdens de jaarlijks terugkerende Kennedy Center Honors in Washington DC.

18 Grammy's
De legendarische soulzangeres won al 18 Grammy's gedurende haar indrukwekkende loopbaan.

Door AD

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen