Dit artikel is exclusief voor abonnees van De Limburger
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Leef

Wat tappen we? Deze week: ruig ‘craftbeer’ uit Roermond

Wat tappen we? Deze week: ruig ‘craftbeer’ uit Roermond

Foto: De Limburger

Toen Rob van Lier nog in San Diego woonde, trok hij in de weekenden vaak de woestijn in. Op zijn crossmotor verkende hij onder een schroeiende zon de wilde, wonderschone natuur in het grensgebied tussen Californië en Mexico. Vaste halteplaats was Ocotillo Wells, een dorp met een dorstlessende naam.

In The Iron Door Bar werd het stof van de kleren afgeklopt en de droge keel gespoeld. Aan de bar ontstaan vaak de meest wilde fantasieën, zeker na enkele potten bier en een dag crossen in de zinderende hitte. Maar als de roes is verdwenen, resteert er van die fantasieën vaak niet veel meer dan een vergeten hoopje zand in een woestijn van broken dreams.

Kloek

Niet bij Van Lier. Enthousiast vertelt hij over zijn tochten door de natuur van Pine Valley, Dos Cabezas Mountains en Desert Shore ...