Bezoekersrecord voor het Limburg Festival

Theater Gnaffel tijdens het Limburg Festival in Vlodrop, met Marieke Braaksma (l) en Rianne de Reu. Afbeelding: De Limburger/Loraine Bodewes

Limburg Festival heeft afgelopen editie (van 8 tot en met 12 augustus) ruim 50.000 bezoekers gehad op de in totaal 187 voorstellingen op 35 locaties in Midden-Limburg.

De organisatie spreekt van een bezoekersrecord. Het festival had een bezettingsgraad van 90 procent. TOM Cruise en Ommetje Opera waren ver voor aanvang uitverkocht. Net als de voorstellingen van Bleekneusjes, George Eran en BOT.

Het festival vond plaats in de gemeentes Leudal, Maasgouw, Roermond, Weert, Nederweert, Echt-Susteren, Roerdalen en het Duitse Wassenberg. Het credo van het Limburg Festival 'bijzonder theater op bijzondere locaties' is volgens de organisatie weer waar gemaakt. Zo waren er voorstellingen te zien in een gemeentehuis, een transportloods, tussen de kippen op een boerderij, bij een oud sanatorium, op uitgestrekte landerijen en op Mooder Maas.

Door De Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen