Video: Weerts gezin ooggetuige van tragedie in Genua

Een gezin uit Weert was dinsdag getuige van het drama rond de ingestorte brug in Genua dat tientallen mensen het leven heeft gekost.

Op nog geen vijfhonderd meter afstand van de rampplek zag de familie Niessen vanuit de auto de hangbrug over de vierbaans snelweg A10 in elkaar klappen. Brokstukken kwamen op huizen en wegen terecht, auto's stortten bijna 45 meter naar beneden. 

Anja Niessen reageert aangedaan op de tragedie. "Het was een ontzettend noodweer. De regen viel met bakken uit de lucht. We zagen allerlei politiewagens en dachten eerst dat er een ongeluk was gebeurd. Toen er een stuk of tien politieauto's aankwamen, beseften we dat het niet zomaar een ongeluk was." 

Bizar
Ook Weertenaar Frank Jacobs heeft zijn verhaal over de ingestorte brug in Genua. Hij is net met zijn vrouw op een camping in Piëmonte gearriveerd als hij via via hoort over het drama. "Wel bizar, daar waren we dus een uur voor de instorting overheen gereden. We zijn niet in shock of zo maar het is wel even slikken als je dat hoort. En raar om te beseffen dat het maar iets later is gebeurd nadat wij eroverheen zijn gereden met de caravan. We komen met de boot van Sardinië en zijn vanaf Livorno door Genua gereden. Daar is het altijd een chaos met al die tunnels en we hadden onderweg veel regen. Overal stonden flinke plassen water op de weg dus we hebben voorzichtig gereden maar bij de brug hebben we niets gemerkt."

Indrukwekkend
Als Jacobs en zijn echtgenote op de camping het nieuws heeft vernomen, zien ze even later tijdens de lunch de beelden in een restaurant. "We hadden familie al berichten gestuurd dat we Genua zonder kleerscheuren voorbij waren, maar het is toch wel indrukwekkend als je dan die beelden ziet waar je net bent geweest."

 

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen