Show & Media

Deze populaire series en films verdwijnen binnenkort van Netflix

Afbeelding: De Limburger

Netflix gaat flink de bezem halen door het filmaanbod. Enkele populaire series en films verdwijnen binnenkort van de streamingdienst.

Op de website Flix Info is een hele waslijst aan series online verschenen die nog maar kort te bewonderen zullen zijn. Onder meer HomelandPrison Break, Modern Family, Lie to Me, How I Met Your Mother en New Girl zullen in september verdwijnen van de streamingdienst.

Films die verdwijnen
Als je zin hebt in een beetje actie hoef je straks niet meer te zoeken naar Mission Impossible II, die zal deze maand al niet meer te zien zijn. Ook Angry Birds Movie en de Star Wars-film Rogue One staan op de nominatie om verwijdert te worden.

Licenties
Netflix verwijdert regelmatig series en films. De streamingdienst koopt namelijk de rechten voor het beschikbaar stellen van een film of serie door middel van een licentie. Die is geldig voor een bepaalde tijd. Als deze is verlopen mag de bijbehorende film of serie niet meer beschikbaar worden gesteld. Het is niet ondenkbaar dat Netflix de licenties nog zal verlengen, omdat deze series van grote waarde zijn voor het aanbod in Nederland.

Door Redactie