Aanstaande vader Gianluca klampt zich vast aan metaaldraad en overleeft brugramp Genua

Afbeelding: AD/Privéfoto

Het had weinig gescheeld of ook Gianluca Ardini (29) had de brugramp bij het Italiaanse Genua niet overleefd. Maar Ardini overleefde, door zich vast te klampen aan metaaldraden. In september wordt hij vader van een zoontje. 'Het is een wonder', zegt zijn vriendin Giulia.

Ardini, die handelt in videogames, reed samen met zijn collega op de brug toen die dinsdag instortte. Hun busje stortte naar beneden, zijn collega overleefde het niet. Maar Ardini wist zich op de een of andere manier uit het busje te bevrijden en zich vast te klampen aan metaaldraden, melden diverse Italiaanse media.

Ontwrichte schouder
Het kostte hem een ontwrichte schouder, maar na uren konden hulpdiensten Ardini dan toch redden. Uiterst voorzichtig, omdat ze bang waren dat iedere beweging het puin in beweging zou kunnen brengen, waardoor de aanstaande vader alsnog verder de diepte in zou storten.

Zijn vrouw Giulia kan het nog altijd niet geloven. "Ik denk dat de naderende geboorte van zijn zoon hem kracht heeft gegeven. Het is een wonder, ik kan er geen ander woord voor vinden.'' 

Door ANP