Lifestyle

Al 7.000 kaarten verkocht voor Carmina Burana in zandgroeve Heerlen

Afbeelding: A. Bofill

De opvoering van de Carmina Burana in een Heerlense zandgroeve geniet grote belangstelling. Met nog anderhalve week te gaan is 90 procent van het aantal beschikbare plaatsen bezet.

Er zijn ruim 7.000 tickets verkocht. Daarmee is het een van de best bezochte operaevenementen die Limburg ooit heeft gekend, stelt programmeur Fiedel van der Heiden. De laatste kaarten zijn vooral beschikbaar voor de uitvoering op zondag 26 augustus. De zaterdag is nagenoeg uitverkocht.

Spektakel
Carmina Burna belooft een energieke spektakelvoorstelling te worden. La Fura dels Baus, Philharmonie Zuid-Nederland, Sinfonischer Chor Aachen, Opera Zuid en Huis voor de kunsten Limburg bundelen de krachten. Met een orkest van negentig muzikanten en een 73-koppig koor wordt het massieve karakter van dit stuk eer aangedaan.

De compositie van Carl Orff, wordt 25 en 26 augustus opgevoerd in zandgroeve Beaujean. Carlus Padrissa tekende voor de regie. La Fura dels Baus, een gezelschap dat heel fysiek en multimediaal theater maakt, trok met zijn Carmina wereldwijd al ruim 150.000 bezoekers.

Festivaldirecteur Rocco Malherbe is blij met de belangstelling voor de Heerlense opvoering: "Het bewijst dat muziektheater er nog steeds toe doet."

Door Siebrand Vos