Politie zoekt met helikopter naar scooterdief

Afbeelding: Niek van Herten

De politiehelikopter cirkelde woensdagavond boven Maasbracht en Linne. Daar was de politie massaal uitgerukt nadat een persoon op een gestolen scooter ervandoor ging.

Een agent in Linne was bezig met een surveillance. De agent stuitte daarbij op een scooter en 'kreeg daarbij het gevoel dat er iets niet klopte', aldus de politiewoordvoerster. De scooter is om die reden gecontroleerd. Toen bleek dat er inderdaad iets niet klopte. De scooter of de kentekenplaten van de scooter bleken gestolen.

Achtervolging
De agent is in de buurt van het voertuig gebleven om de scooterdief op te wachten. Toen er iemand opstapte, werd de achtervolging ingezet door de agent. Op dat moment waren de politiehelikopter en meerdere politievoertuigen in de buurt. Deze werden ook ingezet tijdens de achtervolging.

Zoektocht gestaakt
De scooterdief is tijdens de achtervolging een boomgaard ingereden en daar ten val gekomen. De verdachte is vervolgens gevlucht. Toen het donker werd, is de zoektocht gestaakt. De verdachte is nog niet aangehouden. De scooter is in beslag genomen door de politie en zal worden onderzocht. Donderdag zal de politie het onderzoek hervatten.

Door Redactie
Maasgouw