Tot elf jaar cel geëist tegen overvallers Well

Foto ter illustratie Afbeelding: iStock

Het Openbaar Ministerie heeft woensdag celstraffen geëist tegen drie Brabantse overvallers, die onder andere toesloegen in een woning in Well.

Tegen de 36-jarige Helmondenaar Angelo L. werd 11 jaar gevangenisstraf geëist, tegen de 58-jarige plaatsgenoot Jozef L. een celstraf van 7,5 jaar en tegen de 43-jarige Jos H. uit Vught 9 jaar cel.

Well
Eind juni 2017 werd een ouder echtpaar dat in een afgelegen boerderij woont, in de nacht opgeschrikt door een man die aan hun bed stond. De man riep “politie, politie” en zei dat ze moesten blijven liggen omdat er was ingebroken en ze sporen veilig moesten stellen.

De man wilde even later de code van hun pinpas weten omdat de pas geblokkeerd moest worden, en of de autosleutels van hun auto waren. Hij sommeerde het echtpaar nog in bed te blijven liggen. Een kwartier later besefte het echtpaar, dit is geen echte politie.

Pinpas
Hun huis bleek overhoop gehaald te zijn, er was een raam uit het kozijn en er was geld meegenomen. Ook was de telefoonkabel doorgeknipt zodat het echtpaar niet om hulp kon bellen. Later bleek er een bedrag van 1.250 euro te zijn gepind.

Toevallig hield politie later die nacht een te hard rijdend autootje aan, met Angelo en Jozef, en het pinpasje. DNA van Jozef zat op een gevonden peuk.

De mannen sloegen naast Well, ook toe in Helmond, Son en Breugel en Deurne. De rechtbank doet over vier weken uitspraak in de zaak.

Door Redactie
Bergen