Show & Media

Lex Uiting gaat Twan Huys achterna naar RTL

Afbeelding: Facebook Lex Uiting

Na Twan Huys gaat ook Lex Uiting aan de slag bij RTL. De Venlonaar gaat filmpjes maken voor het nieuwe programma RTL Late Night met Twan Huys.

Dat laat Uiting weten op zijn Facebookpagina. Het is de bedoeling dat hij als vaste verslaggever het land in gaat om items te maken.

Dertien jaar BNN
De 31-jarige Lex Uiting werkte de afgelopen dertien jaar voor BNNVARA, waar hij meerdere programma's voor radio en televisie maakte. Daarvoor werkte hij bij Omroep Venlo en Maasland Radio.

Uiting verwierf bekendheid als verslaggever in de radioshows van Coen en Sander, Rob Stenders en Giel Beelen. Op televisie werkte hij onder meer mee aan de programma's Rambam en De Wereld Draait Door. Ook presenteerde hij jaren lang Kinderen voor Kinderen op Nederland 3.

Nao 't Zuuje
In 2017 was Uiting stadsprins in zijn geboortestad Venlo. De documentaire Nao 't Zuuje die regisseur Rob Hodselmans maakte over Uitings tijd als prins werd lovend ontvangen. Het gelijknamige nummer dat Uiting voor de film maakte werd eveneens een hit.

Lees ook: Lex Uiting viert miljoen views videoclip 'Nao 't Zuuje'

Tramremise
Het nieuwe programma Late Night met Twan Huys is vanaf maandag 3 september iedere werkdag om 22:30 uur te zien. Het programma wordt live opgenomen in een voormalige tramremise in Amsterdam. Sevenummer Huys is de opvolger van Humberto Tan, die vanwege tegenvallende kijkcijfers moest plaatsmaken.

Lees ook: RTL Late Night moet met Twan Huys weer urgent worden

Door Redactie