'Mogelijk nog 10 tot 20 mensen onder puin ingestorte brug Genua'

Afbeelding: EPA

Er liggen mogelijk nog tien tot twintig personen onder het puin van de dinsdag ingestorte Morandibrug in Genua. Dat maakte de openbaar aanklager Francesco Cozzi donderdagmiddag bekend.

Hulpdiensten zoeken nog steeds met man en macht tussen de brokstukken, twee dagen na de ramp die zeker 38 mensen het leven kostte.

Lastig
Tot donderdag was nog geen aantal bekend gemaakt van het aantal personen dat vermist is. Minister Matteo Salvini van Binnenlandse Zaken zei eerder al dat het lastig was het aantal vermisten te bepalen.

Mogelijk hebben mensen hun vakantie vierende familieleden als vermist opgegeven, terwijl die mensen na het bereiken van hun vakantiebestemming dat hun familieleden niet hebben laten weten.

Volgens Cozzi heeft men het aantal vermisten van tien tot twintig nu bepaald door de meldingen van familieleden te combineren met het aantal voertuigen dat onder het puin ligt.

Schok
De ramp met de Morandibrug in Genua schokte heel Europa. Het drama eiste in ieder geval 38 levens - terwijl andere mensen op bizarre wijze aan de dood ontsnapten.

Vooral de foto van de vrachtwagen die vlak voor de ontstane afgrond tot stilstand kwam beklijft. De chauffeur raakte in shock vlak na zijn ontsnapping aan de dood. 

Omwonenden van de brug reageerden een dag na de ramp met onverholen woede. Ze hadden de exploitant vergeefs op de slechte staat van de brug gewezen. "Ze zijn alleen maar met geld verdienen bezig."

Nederlanders
Er vielen geen Nederlandse slachtoffers, meldde het ministerie van Buitenlandse Zaken eerder. Een gezin uit Weert was dinsdag getuige van het drama. Op nog geen vijfhonderd meter afstand van de rampplek zag de familie Niessen vanuit de auto de hangbrug over de vierbaans snelweg A10 in elkaar klappen. 

Door AD

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen