Fortuna-coach Eijer: ‘Ook PSV heeft zwakke plekken’

René Eijer (Fortuna Sittard) Afbeelding: Bas Quaedvlieg

De eerste thuiswedstrijd in de eredivisie in zestien jaar tijd speelt Fortuna Sittard zaterdag (20:45 uur) tegen regerend landskampioen PSV.

"Elke tegenstander heeft zwakke plekken. Oók PSV", zegt trainer René Eijer.

Volgens de coach – die de betreffende zwakke punten van de opponent liever voor zichzelf en zijn ploeg houdt – is voor de promovendus resultaat te halen wanneer Fortuna als groep strijd. "Als je even verzaakt, wordt dat meteen afgestraft", weet hij. "We moeten in het tempo spelen zoals we dat deden in de tweede helft tegen Excelsior vorige week."

Vol stadion
De steun van een vol stadion is ook een factor die in het voordeel van de Sittardenaren kan werken. "In Rotterdam zat het uitvak vol. Nu heb je zomaar 10.000 man achter je. Dat kan wat losmaken."

Papierwerk
Drie Fortunezen ontbreken tegen PSV. Djibril Dianessy revalideert na een zware knieblessure. Amadou Ciss is ook geblesseerd, maar wordt op korte termijn weer op het trainingsveld verwacht. José Bandez heeft in zijn thuisland Venezuela alle papierwerk op orde gebracht en komt dit weekeinde weer naar Nederland. Clint Essers en Aykut Özer, die tegen Excelsior ontbraken, zijn weer inzetbaar.

 
Door Nick Bruls

Nieuw: Voetbaluitslagen

Hier vind je alle voetbaluitslagen, de standen en het programma van de Eredivisie t/m de 5e klasse.

> Bekijk hier de voetbaluitslagen