Bertens: ik speel agressiever op hardcourt

Kiki Bertens. Afbeelding: AP

Kiki Bertens maakt indruk deze week bij het hoog aangeschreven toernooi van Cincinnati. De 26-jarige Wateringse versloeg in de halve finales Petra Kvitova met 3-6 6-4 6-2 en staat in haar derde finale dit seizoen. "Ik ben heel blij dat ik deze finale heb gehaald", liet Bertens weten.

"Zaterdag had ik het in het begin lastig, zeker met de service van Kvitova", gaf Bertens toe. "Petra serveerde goed en haar returns waren heel goed. In de tweede set ging het beter en ik voelde me tot het einde heel fit. Het was gewoon een kwestie van door blijven knokken. Ik heb er dit jaar veel werk in gestoken om fitter te worden en om agressiever te spelen op hardcourt. Dat betaalt zich nu uit. Daar ben ik heel blij mee."

Lees ook: Beresterke Bertens naar finale in Cincinnati

Zware partij
Bertens kijkt uit naar haar eerste finale die zoals later bleek tegen Simona Halep zal gaan. "Ik denk dat dat een heel mooie partij wordt. Halep speelt heel goed en won natuurlijk vorige week al in Montreal." Ook Halep verwacht dat het een zware partij gaat worden. "Zij heeft veel vertrouwen, maar ik ook."

Door ANP