Hoogste klassering ooit voor Bertens

Bertens laat haar tranen de vrije loop. Afbeelding: AFP

Kiki Bertens zal op de nieuwe wereldranglijst van de WTA, die nog niet officieel is vrijgegeven, stijgen naar de dertiende plaats.

Dat is haar hoogste notering ooit in het mondiale klassement. Op 14 mei van dit jaar stond de Nederlandse toptennisster al even op de vijftiende plek.

Stijgen
Bertens begon vorige week als nummer zeventien aan het toptoernooi in Cincinnati. Dankzij haar eindzege wist ze vier plaatsen te klimmen op de tennisladder. Bertens versloeg in de finale Simona Halep in drie sets. De Roemeense blijft wel de nummer één van de wereld.

Op de jaarlijst steeg Bertens van de twaalfde naar de zevende plek. De beste acht speelsters van 2018 mogen meedoen aan de lucratieve WTA Finals eind oktober in Singapore.

Lees ook: Bertens wint toernooi in Cincinnati

5 miljoen euro prijzengeld
Met haar schitterende triomf komt Kiki Bertens op circa 5 miljoen euro aan prijzengeld in haar professionele loopbaan. De eindzege in Cincinnati was goed voor een winstpremie van 530.000 dollar (circa 465.000 euro). Daarmee komt haar totaal aan inkomsten op de tennisbaan op 5.689.170 dollar (ongeveer 5 miljoen euro).

Alleen al in 2018 sloeg Bertens (26) aan prijzengeld 2.330.734 dollar bij elkaa

Door AD