Show & Media

Rihanna wil honderd miljoen dollar van Mark Rutte

Afbeelding: ANP

De Amerikaanse superster Rihanna(30) heeft maandag via Twitter de Nederlandse regering gevraagd 100 miljoen dollar (bijna 88 miljoen euro) uit te trekken voor onderwijs voor kinderen in arme landen. Ze ziet het geld graag tegemoet voor 29 september, omdat die dag in New York een festival rond het thema wordt gehouden.

Rihanna richt haar verzoek specifiek aan minister-president Mark Rutte en minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. In haar in het Engels geschreven tweet stelt ze, vertaald: ,,Hi Sigrid Kaag en Mark Rutte. Ik weet dat Nederland in februari pleitte voor wereldwijd onderwijs, dus ik zou graag willen dat jullie me steunen! Gaan jullie 100 miljoen dollar geven voor GPforEducation op het Global Citizen Festival op 29 september? Dank je!'' aldus Rihanna. De zangeres sluit af met Clara Lionel Foundation, haar stichting voor hulp aan kinderen in arme landen.

Global Citizen Festival
Het Global Citizen Festival in New York is gratis, maar alleen toegankelijk voor mensen die zich inzetten voor de acties van Global Citizen. Deze organisatie zet zich in om extreme armoede in de wereld aan te pakken. Rutte en Kaag hebben nog niet uitgebreid op het verzoek  gereageerd. Kaag twitterde vanmorgen het verzoek van RiRi te zien als 'muziek in haar oren'. En ook dat in New York meer bekend zal worden gemaakt. Het bericht van Rihanna, die op Twitter ruim 87 miljoen volgers heeft, vergaarde in korte tijd  14.000 likes, 23.000 retweets en ruim 670 reacties. 

3 miljoen euro
Minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking stelde gisteren 3 miljoen euro beschikbaar voor het zogenoemde World Food Programme (WFP): één van de grootste mensenrechtenorganisaties ter wereld. De Nederlandse bijdrage is vooral bedoeld om de voedselproblemen in Afghanistan aan te pakken. Met het geld worden onder meer zaden voor de landbouw gekocht en verder voedsel voor de bevolking en veevoer. De tweet van Rihanna volgde vier uur nadat  Nederland de  WFP-bijdrage bekend had gemaakt.

Door AD