Heibloem opgelucht na nieuws Nicky Verstappen

Afbeelding: Jan-Paul Kuit

Opluchting overheerst woensdag in Heibloem op de dag dat het nieuws naar buitenkomt dat de politie een verdachte in de zaak van Nicky Verstappen in het vizier heeft. Inwoners blijken opgelucht dat de verdachte niet uit Heibloem komt maar van buiten het dorp.

De zaak rond de dood twintig jaar geleden van de dan 11-jarige tiener Nicky Verstappen uit Heibloem op een zomerkamp op de Brunssummerheide heeft voor tweespalt in het dorp gezorgd. Bij sommigen leeft de hoop dat nu oude wonden zullen helen nu blijkt dat de verdachte geen dorpeling is maar een 55-jarige man uit Simpelveld.

Blij
"Ik ben vooral blij voor de ouders en de zus van Nicky. Ik hoop dat ze de verdachte snel vinden”, zegt Arno Verstappen, de gepensioneerde leerkracht van basisschool De Heihorst. Dat laatste is volgens hem ook van belang om de vele vragen die de ouders van Nicky nog hebben te kunnen beantwoorden.  "Zij willen graag weten hoe de laatste uren van Nicky zijn verlopen.

Tijdens de uitzending van de persconferentie over de doorbraak in de zaak-Verstappen vandaag is het uitgestorven in Heibloem. Er hebben zich dan wel de nodige journalisten en cameraploegen van provinciale en landelijke media verzameld om reacties uit het dorp te peilen.

Door onze verslaggever
Leudal