College Onderbanken wil betere bebording rond IJscoland

Afbeelding: iStock

Opnieuw een aanpassing van het verkeer in Schinveld. Dit keer gaat het niet om het al geruime tijd omstreden verkeersplan voor het centrum, maar om het verkeer rond het terras van IJscoland aan de Kloosterlaan.

Mede vanwege de uit­breiding van dat terras stelde de ­gemeente Onderbanken eenrichtingsverkeer in voor de straat A gen Bies. B en W willen de bebording van die nieuwe verkeerssituatie beter aangeven.

Duidelijker
De uitbater van de ijssalon ligt al langer in de clinch met omwonenden, die de uitbreiding van het terras tot bij de Raad van State aanvochten. De raad bepaalde dat de gemeente een nieuw verkeers­besluit moest nemen.

Dat is nu genomen. Volgens verkeerswethouder Peter Salden (Democraten Onderbanken) verandert de situatie niet, maar wordt het eenrichtingsverkeer duidelijker aangegeven.

Salden benadrukt dat de zaak losstaat van het omstreden verkeersplan. Dat omvatte wegversmallingen en eenrichtingsverkeer in en rond het centrum. Salden draaide die plannen terug en werkt aan een nieuw plan, dat de nieuwe gemeente Beekdaelen moet uitvoeren.

Door Geertjan Claessens
Beekdaelen