Voltooiing fietspad in Heijen langs Karrevenseweg eind oktober

Het fietspad langs de Karrevenseweg in Heijen moet straks via dit bos naar de tunnel onder de A77 leiden. Afbeelding: DG

De veilige fietsroute langs de Karrevenseweg in Heijen nadert haar voltooiing. Nog deze maand wordt de veilige fietsverbinding aangelegd van de provinciale weg N271 naar het reeds voltooide fietspad langs de Karrevenseweg.

Die klus kan zo'n drie weken duren. De straatstenen die daarvoor nodig zijn liggen al enkele maanden klaar.

Aansluitingen
Maandenlang is de kilometerslange route langs de Karrevenseweg tussen de N271 en bedrijventerrein De Brem in Heijen al gereed. Toch kon dat vrijliggende fietspad nog niet gebruikt worden. Het miste namelijk de aansluitingen aan begin en einde. 

Als het begin klaar is, kan ook het resterende pad door het bos aan het einde worden aangelegd. Dat pad komt uit bij de tunnel onder de A77. De aanleg van dat fietspad duurt ook ongeveer drie weken. Op twee plaatsen aan de Karrevenseweg moeten nog lijnen op de rijbaan worden aangelegd waarmee fietsers veilig kunnen oversteken. Ook komen er borden om de oversteekplaatsen te markeren. 

Eind oktober
Als alles volgens plan verloopt zou de veilige fietsroute eind oktober in elk geval klaar moeten zijn. Het fietspad wordt aangelegd op initiatief van Arvato Logistics. Maessen Grondverzet uit Venray zorgt voor de uitvoering. 

Door DG/Hai Voeten