Stripboek over festival Bovengronds

Een stripboek met verhalen uit Parkstad van de laatste 40 jaar. Dat maakt als uitneembaar bewaarkatern deel uit van de programmakrant van festival Bovengronds, dat tegelijk met Cultura Nova van start gaat.

De krant met het stripboek is tijdens Cultura Nova gratis te krijgen, onder meer op het festivalplein bij de schouwburg.

Strip
De strips zijn gemaakt door de tekenaars die eerder het stripboek ‘Grenzenloos’ over Limburg maakten: Berend Vonk, Gady Mirtenbaum, Jean Gouders, Marco Jeurissen en Toon Hezemans. Zij baseerden zich bij dit nieuwe album op eigen herinneringen en interviews, en deden bronnenonderzoek.
 
Programma
Het festival Bovengronds is een vervolg op het Jaar van de Mijnen en belicht de periode na de mijnsluiting. Tijdens en na Cultura Nova zijn er  verschillende voorstellingen en activiteiten. Het slotweekend ‘Dansen op de Mijnen’ is op 1 en 2 december in theater Heerlen.
 
Ruimte voor nieuwe initiatieven
Er is nog ruimte om nieuwe initiatieven in het kader van Bovengronds aan te melden via de website iba-parkstad.nl/bewoners-maken-parkstad.
 
Kijk voor informatie over Bovengronds op www.bovengronds.nu

Door onze verslaggever

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Heerlen