Ivo's Formule 1-blog: Nicky

Afbeelding: De Limburger

Het begint als een grapje. ‘Veel Verstappen bij jullie in de krant’, merkt een collega droogjes op, lurkend aan een kopje cappuccino in het gastenverblijf van Red Bull Racing.

Het kwartje valt meteen, waarop een ad-rem antwoord volgt. ‘En veel Jos’. Grappig? De lol is er snel vanaf. Na een paar tellen dringt de ernst door en het besef dat wat zich in Spa-Francorchamps dezer dagen allemaal afspeelt uiteindelijk niet meer is dan een spelletje van een paar fanaten die ervan houden zo snel mogelijk in het rond te rijden. Niet meer, niet minder.

Vanuit het perscentrum op het circuit heb je een weidse blik over de Ardennen. Een groene zee, zover je kan kijken. Elke keer als mijn ogen afdwalen langs de prachtige natuur, doemt het woord Vogezen op. Het moet zo ongeveer dezelfde aanblik zijn: dichte bossen, ondoordringbaar, her en der een chalet. Ook hier, diep in de Ardennen, zullen bushcrafters actief zijn. Zou die – nee, je mag het niet denken, maar in een vervelende droom doemde het beeld afgelopen nacht wel op – Jos Brech zich hier niet ook kunnen verschuilen? En ineens uit het bos opdoemen, een kaartje kopen, klapstoeltje uit zijn rugzak halen en op Kemmel Straight tussen duizenden Limburgers Max Verstappen aanmoedigen….

Verstappen! Links- of rechtsom, het blijft je bezighouden. Onwillekeurig dringt de vraag zich op: houd ik me dit weekend wel met de juiste Verstappen bezig? Een deel van mijn collega’s bij De Limburger is plots – van het ene op het andere moment - ook Verstappen-volger geworden, maar dat is wel van een heel andere orde. Een beetje nietig voelt het aan, dat Formule 1-circus volgen. Het is toch Nicky Verstappen die er toe doet! Niet Max, of Jos.

Door Ivo op den Camp