Alucast Heijen tóch failliet: 109 werknemers raken baan kwijt

Afbeelding: iStock

Metaalbedrijf Brabant Alucast in Heijen is definitief failliet. 109 werknemers hebben deze maandag te horen gekregen dat zij hun baan kwijtraken.

Na een aangekondigd faillissement een maand geleden leek een doorstart voor het bedrijf nog mogelijk. Daarvoor hadden zich twee kandidaten gemeld. 

Curator Ralph Geelen van Boels Zanders Advocaten in Venlo: "De doorstart is helaas niet gelukt. We hebben de werknemers laten weten dat het stopt." Waarom de overnamekandidaten afhaakten, is onduidelijk.

Doek gevallen
De werknemers van Alucast werkten gedurende het onderzoek naar een mogelijk doorstart gewoon door. Het bedrijf gebruikte de bestaande voorraden om de lopende opdrachten uit te voeren. Er was zelfs sprake van het opnieuw opstarten van de smeltoven. Nu is het doek definitief gevallen. 

Lees ook: Metaalbedrijf failliet, ruim honderd banen op de tocht in Heijen

Aluminium
Brabant Alucast op bedrijventerrein De Grens in Heijen is een aluminium hogedrukgieterij. Van aluminium en magnesium worden onderdelen gemaakt voor de auto-industrie, voor vrachtwagens en personenauto's. Daarbij gaat het vooral om onderdelen voor de aandrijving en carrosserieonderdelen. Audi, General Motors en DAF waren enkele grote klanten.

Twee zusterbedrijven van het Heijense bedrijf - in Oss en Italië - zijn kort geleden nog verkocht door de eigenaar.

Door DG/Hai Voeten
Gennep