'Celstraf en tbs geboden in zaak Van den Hurk'

Het monument voor de vermoorde Nicole van den Hurk aan de Mierloseweg tussen Mierlo en Lierop, de plek waar haar lichaam werd gevonden in 1995. Afbeelding: ANP

Jos de G., verdacht van de verkrachting van en doodslag op Nicole van den Hurk (15) in 1995, moet naast een "forse gevangenisstraf" tbs met dwangverpleging opgelegd krijgen, vinden de nabestaanden van het slachtoffer.

Er bestaat groot gevaar voor herhaling, betoogde de advocaat van de nabestaanden van Van den Hurk, Richard Korver, woensdag voor het gerechtshof in Den Bosch.

Bewijs
De G. moet voor beide feiten worden veroordeeld, aldus Korver. Het bewijs voor zijn daderschap is geleverd, alternatieve scenario's zijn niet aannemelijk geworden. Daarvan zijn Korvers cliënten overtuigd.

De G. werd eerder veroordeeld voor gewelds- en zedenmisdrijven. Korver noemde het "volstrekt onverantwoord" om De G. onbehandeld te laten terugkeren in de samenleving.

DNA
De 51-jarige De G. staat in hoger beroep terecht voor het verkrachten en doden van de Eindhovense scholiere. Zij verdween op 6 oktober 1995. Ruim zes weken later werd in een bos haar lichaam gevonden. De G. werd in 2014 gearresteerd, na hernieuwd DNA-onderzoek. Hij ontkent. De rechtbank veroordeelde hem alleen voor de verkrachting, voor de doodslag vond zij het bewijs te wankel. De G. kreeg vijf jaar cel.

Door ANP

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen