Politie vraagt beelden rond schietpartij Spa

De plaats delict in de Avenue Reine Astrid in Spa. Afbeelding: AD/Belga

De Belgische politie is op zoek naar beeldmaterieel van de schietpartij in Spa waarbij zaterdagnacht een politieagent werd doodgeschoten.

Het gaat zowel om beelden van particuliere bewakingscamera's in de omgeving als mogelijke foto's en filmpjes die omstanders voor, tijdens of na het incident met hun telefoon hebben gemaakt.

Lees ook: Limburgse verdachte Spa: 'Veel bier en drugs genomen'

De beelden zouden details over de gebeurtenissen aan het licht kunnen brengen, hoopt de recherche, die discretie verzekert.

De Nederlander Yvo T. werd zondagochtend opgepakt in Spa als verdachte. Hij werd dinsdag formeel beschuldigd van moord en een moordpoging op een andere agent. De Limburger zegt zich niets te herinneren en beroept zich op zijn zwijgrecht.

Door ANP

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen