'Uitjes verzinnen we niet meer. Theedrinken is genoeg'

Anke Thijssen (links) en Ellen Weijers uit Reuver zijn niet alleen zussen, maar ook beste vriendinnen. Afbeelding: Peter Schols

De een is hoogblond, de ander donker. Wie vluchtig kijkt, ziet geen gelijkenis. Toch zijn Anke en Ellen zussen, maar bovenal: beste vriendinnen.

ANKE: "Ellen is net geen twee jaar jonger dan ik. Op de middelbare school zaten we in dezelfde vriendengroep. Beste vriendinnen zijn we sinds een jaar of twintig.”

ELLEN: "Toen kwamen we wat meer in dezelfde levensfase: allebei het huis uit en samenwonend. Mijn wilde jaren met veel uitgaan en feesten waren voorbij.”

ANKE: "Twee keer per jaar gaan we samen shoppen in Eindhoven. Een keer voor de zomercollectie en een keer voor de wintercollectie.”

ELLEN: "Daar verheug ik me altijd op. Andere uitstapjes hebben we ook geprobeerd, maar die werden altijd een fiasco. Haha Anke, weet je nog de Flair-dag in België?”

ANKE: "Ja! We konden de weg niet vinden, uren gezocht. Kwamen we daar, overal enorm lange rijen. Vreselijk. En Ellen, die make-upcursus met de docente die er zelf helemaal niks van kon?”

ELLEN: "Ondanks de ellende hebben we toen enorm gelachen. We zijn op een gegeven moment maar gestopt met uitjes te verzinnen. Gewoon theedrinken en praten is zat.”

ANKE: "Omdat we ook zussen zijn, zien we elkaar natuurlijk veel met verjaardagen en feestdagen. Soms moeten we opletten dat we niet alleen maar met elkaar zitten te kletsen.”

ELLEN: "Maar mam geniet ervan, vindt onze vriendschap geweldig. Dan zegt ze: ‘Wat hebben jullie het weer druk met elkaar.’”

- ANKE THIJSSEN (foto links) - 47 jaar uit Reuver: "Ik bewonder Ellen om de bevlogenheid voor haar werk. Ze heeft echt hart voor het bedrijf waar ze al twintig jaar werkt.” 

- ELLEN WEIJERS - 45 jaar uit Reuver: "Anke zal er altijd voor me zijn, al bel ik haar midden in de nacht.”

 Wil je meedoen? Meld je dan aan via L-magazine@delimburger.nl

Door Anouk Lee