Man gearresteerd na dreiging om zijn woning op te blazen

Afbeelding: 112Venlo

Een man is in de nacht van woensdag op donderdag in Velden gearresteerd omdat hij dreigde zijn woning op te blazen. De politie rukte massaal uit.

Het arrestatieteam kon de man rond half één in zijn woning in de Jan Verschurensingel overmeesteren. Bij de poging om de bewoner aan te houden zijn ook onderhandelaars van de politie ingezet.

Explosieven
De man dreigde vanuit zijn woning explosieven te gebruiken, zo geeft de woordvoerder van de politie aan. Over zijn motieven is nog niets bekend.

Vanwege het gevaar in de directe omgeving werd de straat door brandweer en politie afgesloten. Acht nabijgelegen woningen zijn ontruimd. Buurtbewoners werden uit voorzorg tijdelijk ondergebracht in de sporthal van Velden.

Telefoongesprek
De aangehouden bewoner belde woensdagavond rond tien uur met de politie. Hij gaf tijdens dit telefoongesprek aan dat hij explosieven in huis had en dat hij deze tot ontploffing wilde brengen. Politieonderhandelaars hielden daarop contact met de man. Acht politiepatrouilles rukten uit naar de bewuste woning in Velden. 

Het arrestatieteam kon de man uiteindelijk inrekenen. Hij is overgebracht naar het politiebureau. Er wordt nog onderzoek verricht in de woning. Toen het sein 'veilig' werd gegeven, mochten de buurtbewoners terug naar huis.

 

Door Redactie