Verstappen over nieuwe motor: Verwacht er niet al te veel van

Afbeelding: ANP

Mogelijk rijdt Max Verstappen op Monza met een nieuwe Renault-motor, al heeft hij er niet heel veel vertrouwen in. "Het feit dat Renault ‘m zelf niet gaat gebruiken, zegt natuurlijk al genoeg."

De C-Spec. Het gros van de vragen aan Max Verstappen ging donderdag op Monza over het nieuwe wapen van Renault, waar Red Bull Racing in Italië voor het eerst over kan beschikken.

Test
Bij droog weer test Daniel Ricciardo de motor vrijdag uit in de eerste trainingen, waarna besloten wordt of de nieuwe krachtbron ook de rest van het weekend nog wordt ingezet.

"We zien vrijdag wel hoe die loopt bij Daniël en dan zien we wel hoe goed die is. Of hoe slecht. En dan maken we daarna onze keuze", praat Verstappen er vrij kalm over.

Geen extra hoop
Het huwelijk Renault en Red Bull Racing is al geklapt, na dit seizoen wacht Honda. Dat er nu toch nog een nieuwe krachtbron uit Frankrijk komt voor het klantenteam, betekent niet dat Verstappen opeens met extra hoop naar de laatste acht races van het seizoen kijkt.

"Ik verwacht er niet al te veel van, nee. We zien het allemaal wel. Dat Renault die motor zelf (fabrieksteam, red.) niet gaat gebruiken, zegt normaal gezien natuurlijk al genoeg’’, aldus Verstappen.

Ontdekken
De krachtbron zou volgens Renault een ‘substantiële sprong voorwaarts’ betekenen. "Maar als die motor écht drie tienden van een seconde winst per ronde betekent, zoals ze zeggen, dan zou ik ‘m als Renault zijnde echt wel nemen. Daar zijn ze aan het vechten met Haas", zo weet Verstappen.

"Kijk, natuurlijk zitten er voor- en nadelen aan, maar die gaan we nu zelf wel ontdekken."

Gridstraf
Ricciardo gaat vanwege de nieuwe motor sowieso een gridstraf krijgen in het land waar zijn moeder haar roots heeft liggen. Verstappen blijft daar nog gevrijwaard van als hij ook de nieuwste versie van de Renault-motor benut. "Ik kan er sowieso nog eentje pakken zonder penalty’‘, weet de Limburger, die wederom een lastig weekend verwacht in Monza, waar hij altijd vermogen tekort komt.

Hij werd er al twaalfde, zevende en tiende. "Dit is absoluut het lastigste circuit voor ons. Puur qua vermogen, ja. Hopeloos? Mwah, we moeten hier die auto gewoon goed afstellen en dan zien we het wel."

Door Arjan Schouten/AD