Aantal leerlingen VMBO Maastricht heeft mogelijk verkeerde diploma ontvangen

Enkele leerlingen van VMBO Maastricht hebben vrijdag mogelijk het verkeerde diploma gekregen.

Bij hen was vermeld dat ze de gemengde leerweg hadden behaald, terwijl dat de theoretische leerweg moet zijn, vertelden ze. Bij andere leerlingen bleken er fouten in de cijferlijsten te zitten.

Lees ook: Boosheid en opluchting hand in hand bij leerlingen VMBO Maastricht

Rechtgetrokken
Een woordvoerder van de school zei dat eventuele fouten worden rechtgetrokken. Maar er kan volgens hem ook een verklaring zijn voor een 'verkeerde' vermelding op het diploma.

Het kan zijn dat leerlingen een diploma met de tekst 'gemengde' leerweg kregen, omdat ze de 'theoretische' leerweg niet gehaald hebben. Maar er kunnen ook andere redenen zijn. "Het wordt uitgezocht, maandag weten we het", aldus de woordvoerder.

Verkeerd cijfer
Verder was bij iemand een 2 voor de rekentoets genoteerd, waarvoor zij een 6 had gehaald. Ook beklaagden nogal wat ouders zich omdat er geen telefoontje van de school was gekomen of hun kind geslaagd was of wat hun cijferlijst was. Terwijl de school dat wel beloofd had.

Laaiend
De zestienjarige Inge is een van de gedupeerde leerlingen. Haar moeder, Yvonne Warnier uit Eijsden, is laaiend. Niet alleen klopt het uitgereikte diploma niet. "We zijn geeneens gebeld vrijdagmiddag dat Inge geslaagd is", fulmineert ze. "Ik heb zelf maar gebeld. En nu dit."

Ook is Inge niet gebeld over de behaalde punten voor de herexamens Frans en economie. Boos wijst haar moeder naar de school. "Dit hier verandert niet. Administratie en management kloppen niet. Eerst moeten ze alles eruit gooien voor iets verandert."

Telefoonnummer
Een woordvoerder van de school laat in een reactie weten dat de school vrijdag niet iedereen telefonisch te pakken heeft gekregen. Bovendien zou het nummer van sommige leerlingen niet geklopt hebben.

Bij het geplaagde VMBO Maastricht werden voor de zomer honderden eindexamens ongeldig verklaard omdat er hiaten in zaten.

Door ANP