MVV verliest na rode kaart en gemiste strafschop

Na een rode kaart en een gemiste strafschop vergooide MVV vrijdagavond in De Geusselt een mogelijke zege op Go Ahead Eagles. In plaats daarvan werd met 1-2 verloren.

MVV was duidelijk niet bang voor de koploper van de eerste divisie. Het greep de gasten uit Deventer direct bij de strot. Het furieuze begin loonde. Na tien minuten lag de bal achter ex-MVV-doelman Hobie Verhulst. Luc Mares on bij een corner de bal al vallend binnentikken.

In de luren gelegd
De aanvalsdrift werd gestopt door MVV zelf. Maxime Gunst werd na zestien minuten spelen door Jaroslav Navrátil handig in de luren gelegd. De MVV-verdediger probeerde rond de middellijn zijn fout te herstellen, maar schoffelde zijn tegenstander van achteren onderuit. Arbiter Christiaan Bax kon weinig anders dan de rode kaart tonen.

De wedstrijd kantelde. De gasten namen direct het initiatief over en na 20 minuten spelen kon Richard van der Venne vanaf 20 meter aanleggen voor de schot. Hard en laag schoof de bal langs doelman Luuk Koopmans. MVV loerde op de counter en kreeg een uitgelezen mogelijkheid voor een doelpunt toen Shermar Martina in het begin van de tweede helft onderuit werd gehaald in het strafschopgebied. Penalty. Nieuweling Anthony van den Hurk legde aan voor zijn eerste treffer in MVV-shirt, maar doelman Hobie Verhulst bokste te bal uit het doel.

Vakkundig
Niet lang daarna gaf MVV het gelijkspel uit handen. Maarten Pauwels tikte een voorzet vakkundig binnen en maakte de 1-2. Eagles liet vervolgens de teugels vieren en MVV probeerde nog wel. In de laatste minuten kwam doelman Luuk Koopmans zelfs mee naar voren tijdens een vrije trap en een hoekschop. Maar beide mogelijkheden werden gepareerd door de gasten uit Deventer.

Door Emil Visser

Nieuw: Voetbaluitslagen

Hier vind je alle voetbaluitslagen, de standen en het programma van de Eredivisie t/m de 5e klasse.

> Bekijk hier de voetbaluitslagen