Twente bezorgt Roda eerste nederlaag

  • Tom Boere schiet FC Twente uit een strafschop naar een 2-1 voorsprong tegen Roda.
Roda JC staat weer met beide benen op de grond. Na een uitstekende start in de eerste divisie volgde vrijdagavond de eerste nederlaag.

In een volgepakte Grolsch Veste werd de ploeg uit Kerkrade opzij gezet door FC Twente: 3-1.

Wakker geschrokken
Roda kende een bliksemstart in Enschede. Al na vier minuten draaide Mario Engels, de man in vorm, zich op fraaie wijze langs zijn tegenstander. Zijn uitstekende voorzet werd vervolgens onberispelijk binnengeschoten door Mitchel Paulissen, 0-1.

Lang konden de bezoekers niet van de voorsprong genieten, want nadat Twente wakker was geschrokken van de openingstreffer zette de thuisploeg vol druk. Na een dik kwartier resulteerde dat in de gelijkmaker: Tim Hölscher schoot een vrije trap goed binnen, 1-1.

Amper twee minuten later was het opnieuw raak. Roda-verdediger Jensen gaf zijn tegenstander een licht zetje, scheidsrechter Siemel Mulder was onverbiddelijk: strafschop. Twente-spits Tom Boere liet Muyters kansloos, 2-1.

Schade beperken
In de tweede helft ging Twente verder waar het gebleven was. Roda probeerde wel wat terug te doen, maar tot echt grote kansen kwam de ploeg van Molenaar niet. Tom Boere was dicht bij de 3-1, maar Muyters kon met moeite redding brengen op zijn schot van afstand.

In de 68e minuut was het alsnog raak. Bapoh werd over het hoofd gezien bij een hoekschop en kopte in de korte hoek binnen: 3-1. Na dat doelpunt was het voor Roda zaak de schade te beperken. Dat lukte, al was het maar omdat Twente het vizier niet op scherp had staan.

Zo schoot Boere de bal in kansrijke positie ruim naast en bracht Muyters goed redding op een kopbal van de spits. Toen de Twentse aanvalsdrang wat afnam, probeerde Roda nog een klein slotoffensief in te zetten, maar een doelpunt leverde dat niet meer op.

Door Jimmy Leenders

Nieuw: Voetbaluitslagen

Hier vind je alle voetbaluitslagen, de standen en het programma van de Eredivisie t/m de 5e klasse.

> Bekijk hier de voetbaluitslagen