Verstappen vijfde in laatste vrije training

Afbeelding: ANP

Max Verstappen heeft tijdens de derde vrije training voor de Grote Prijs van Italië de vijfde tijd gereden. Hij was op het circuit van Monza alleen langzamer dan de snelle auto's van Ferrari en Mercedes.

Verstappen was vrijdag na de tweede vrije training ook al de 'best of the rest'. In de eerste vrije training klokte hij de zevende tijd.

De Duitser Sebastian Vettel was tot groot genoegen van de vele Italiaanse fans van Ferrari op de tribune ook de snelste in de derde vrije training: 1.20,509. Lewis Hamilton was slechts een fractie langzamer (0,081) dan zijn grootste concurrent voor de wereldtitel. Kimi Räikkönen klokte de derde tijd en was net als Valtteri Bottas ook sneller dan Verstappen, die zijn snelste ronde in 1.21,388 reed.

Nieuwe motor
Verstappen reed in de derde vrije training voor het eerst met een nieuwe motor van Renault. Hij volgde het voorbeeld van Daniel Ricciardo, die vrijdag al de nieuwe krachtbron testte. De Australiër krijgt daardoor zondag een gridstraf. Voor Verstappen geldt dat niet, omdat de Nederlander nog niet het maximaal toegestane aantal van drie motoren had verbruikt. De Limburger zal de kwalificatie en de race ook met een nieuwe motor rijden.

De kwalificatie voor de Grote Prijs van Italië gaat om 15.00 van start.

Door ANP

Speel gratis mee met het Formule 1-spel

Daag je vrienden uit in een subpoule en win!

Voorspel bij elke Grand Prix de kwalificatie & uitslag en maak kans op mooie prijzen.

> delimburger.nl/f1