Strijdend Fortuna pakt punt tegen Utrecht

Afbeelding: Peter Schols

Tegen PSV gaf Fortuna in extremis een punt uit handen. Tegen FC Utrecht trok de thuisclub het verdiende punt wel over de streep: 1-1.

Fortuna begon met Ninaj, Ciranni en Ospitalieri als nieuwkomers in de basis furieus in eigen huis. Novakovich was binnen zes minuten liefst drie keer gevaarlijk, maar een doelpunt leverde dat niet op. 

In het vervolg van de slordige eerste helft bleven echte kansen uit, maar was Fortuna vooral richting einde weer de bovenliggende partij. Meer dan wat geblokte afstandsschoten leverde dat echter niet op. 

Tweede helft
Na de rust nam Utrecht echter al snel het heft in handen. Guwara was met een schot op de binnenkant van de paal dicht bij een treffer en Fortuna ontsnapte nog twee keer. 

Een doelpunt kon dan ook niet uitblijven en na dom balverlies van Smeets was het Emanuelson die Utrecht op voorsprong zette. Zes minuten later was daar echter Novakovich met de 1-1. Uit een corner bleef de bal voor zijn voeten liggen, waarna de Amerikaan de trekker overhaalde. 

In de 86e minuut was het bijna ook de 2-1 dankzij de international. De paal bracht redding voor Utrecht. Koselev deed even later hetzelfde waardoor de 1-1 op het scorebord bleef staan. 

Door Tim Geurts

Nieuw: Voetbaluitslagen

Hier vind je alle voetbaluitslagen, de standen en het programma van de Eredivisie t/m de 5e klasse.

> Bekijk hier de voetbaluitslagen