Burgemeester Bergen riddert burgervader Weeze

Afbeelding: Gemeente Bergen

Een burgemeester die een andere burgemeester riddert. Die eer viel burgemeester Ulrich Francken van het Duitse Weeze te beurt.

Burgemeester Manon Pelzer van buurgemeente Bergen benoemde hem afgelopen vrijdag op een besloten feest vanwege Franckens zestigste verjaardag tot Ridder in de Orde van Oranje, zo werd maandag bekendgemaakt.

Actief betrokken
Francken zet zich sinds zijn aantreden in 2001 in voor  grensoverschrijdende samenwerking in de regio. Hij is actief betrokken bij het project Dynamic Borders, waarin Bergen, Boxmeer, Cuijck, Gennep, Goch en Weeze  samenwerken op het gebied van agrobusiness, toerisme en stage-uitwisseling.

Verbinder
In 2016 was Francken betrokken bij de Limburgse Bestuurdersdag, die voor het eerst in zowel Weeze als Bergen plaatsvond. Het thema vrede speelt een belangrijke rol voor Francken. Hij is aanwezig bij herdenkingsbijeenkomsten in Nederlandse en Duitse gemeenten. Jaarlijks is hij betrokken bij de herdenking op het Duitse oorlogskerkhof in Ysselsteyn. Francken wordt  door velen gezien als verbinder tussen Nederland en Duitsland.

Door John Verstraelen

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen