Video: bivakmuts en kapotte bril stille getuigen van rellen Fortuna

De sporen van de rellen die zaterdagavond na afloop van de wedstrijd tussen Fortuna en FC Utrecht ontstonden zijn nog duidelijk zichtbaar.

Rond het stadion liggen stenen, puinresten, kapotte brillen en een bivakmuts. Ook een stalen hekwerk bleek niet bestand tegen het geweld. 

Slaags
Supportersgroeperingen van Fortuna en Utrecht raakten slaags op een geasfalteerd terrein waar de touringcars van de bezoekende club stonden geparkeerd. Tientallen relschoppers gingen daar met elkaar op de vuist en bekogelden elkaar met stenen.

Lees ook: Burgemeester Cox getergd na rellen Fortuna

Staking
Dat de wedstrijd zaterdagavond überhaupt doorging, was bepaald niet onomstreden. De politie was niet in de omgeving van het stadion aanwezig in verband met een aangekondigde actiebijeenkomst voor een betere cao. Wel werden agenten achter de hand gehouden in geval van calamiteiten.

Kritiek
Volgens de voorman van de politievakbond, Gerrit van de Kamp, is burgemeester Sjaar Cox zijn belofte niet nagekomen om alle ‘rommel’ rond het stadion op te ruimen. Cox wees die aantijgingen met kracht van de hand.

Door Redactie

Nieuw: Voetbaluitslagen

Hier vind je alle voetbaluitslagen, de standen en het programma van de Eredivisie t/m de 5e klasse.

> Bekijk hier de voetbaluitslagen