Hennep aangetroffen bij doorzoekingen na dodelijk schietincident

Afbeelding: Niek van Herten

De politie heeft een kwekerij met driehonderd hennepplanten aangetroffen bij doorzoekingen na de dodelijke schietpartij in Hoensbroek op 2 augustus.

Naar aanleiding van de schietpartij doorzocht de politie maandagmorgen vier panden in Kerkrade en Hoensbroek.

Hennep
Het Team Grootschalige Opsporing (TGO) trof aan de Nassaustraat in Kerkrade een kwekerij aan, waar ook illegaal stroom werd afgetapt. De bewoner is hiervoor aangehouden. Alle apparatuur, planten en stekken zijn in beslag genomen en vernietigd.

De bewoner wordt op dit moment niet verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij. De politie doorzocht de woning in verband met informatie uit het onderzoek naar dat incident. Om welke informatie het gaat en wat de politie heeft aangetroffen, wil een woordvoeder in het belang van het onderzoek niet zeggen. 

De politie hield vrijdag al een 45-jarige man uit Hoensbroek en een 25-jarige man uit Born aan op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident. Het tweetal is maandag aan de rechter-commissaris voorgeleid. Ze blijven voorlopig vastzitten.

Schietincident
Donderdagavond 2 augustus rond half twaalf uur werd een 49-jarige man voor de deur van zijn woning aan de Akerstraat Noord in Hoensbroek neergeschoten. Het slachtoffer overleed later die nacht.

Door Redactie
Heerlen