Bruins zwijgt over ww-fraude onder zijn bewind

Minister Bruno Bruins wil niets zeggen over de mogelijk grootschalige ww-fraude die gaande was tijdens zijn bewind bij het UWV, dat de werkloosheidsuitkeringen uitbetaalde. Bruins vindt dat zijn opvolger bij het UWV en verantwoordelijk minister Wouter Koolmees de zaak moeten afhandelen.

Bruins leidde het UWV van 2012 tot hij eind oktober vorig jaar aantrad als minister voor Medische Zorg. Het UWV kreeg de uitkeringsfraude via malafide tussenpersonen door vooral Poolse arbeidsmigranten, die Nieuwsuur aan het licht heeft gebracht, in 2012 in het vizier. Drie jaar later meldde de uitkeringsinstantie bij de inspectie dat er mogelijk sprake was van "omvangrijke fraude". Maar substantiële maatregelen lijken uitgebleven.

Lees ook: 'Polen frauderen op grote schaal met ww-uitkeringen'

Laks
De minister heeft de fraude indertijd "zeker niet over het hoofd gezien", zegt hij. Hij vindt evenmin dat de uitkeringsinstantie laks heeft opgetreden. Maar hij wil dat niet verder toelichten.

Door ANP

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen