Verpauperde zoutloods in Maasbracht wordt vervangen

Foto ter illustratie Afbeelding: iStock

De gemeente Maasgouw bouwt voor zo’n 35.000 euro een nieuwe zoutloods op de werf aan de Haverkamp in Maasbracht. De oude, in verval geraakte loods is afgebroken.

Daar zaten de scheuren in de wanden, was de staalconstructie van het dak verroest en de dakbedekking slecht. De gemeente besloot daarop de opslagplaats plat te gooien en een nieuwe te bouwen. Hier moet straks 150 ton strooizout worden opgeslagen, bedoelt voor de gemeente Maasgouw. "De oude opslagplek voldeed wettelijk niet meer aan de eisen", stelt ambtenaar Koen Knoops. "Met de nieuwbouw schiet het al op. We zijn nu bezig met het storten van beton. Binnen enkele weken wordt de loods gevuld met zout."

200 ton strooizout
Knoops vertelt dat de gemeente in totaal 200 ton strooizout opslaat. Een kwart daarvan ligt opgeslagen in een loods in Panheel. Met die tonnen kan de gemeente zo’n 25 keer strooien. "Als dat nog niet genoeg is, hebben we nog een strategische zoutvoorraad van 200 ton achter de hand bij externe partijen. Dat hebben we gedaan na het zouttekort in de winter van 2011. Nu grijpen we nooit meer mis."

Door Redactie