Geen treinen tussen Heerlen en Valkenburg op zaterdagochtend

Bron © VIA Limburg

Afbeelding: Harry Heuts

Vanwege werkzaamheden aan het spoor is er op zaterdag 8 september tot ongeveer 13.15 uur geen treinverkeer mogelijk tussen Heerlen en Valkenburg. Er rijdt daar dan geen stop- en geen sneltrein op de lijnen S4 en S5.

Daarnaast rijdt de sneltrein (S5) tussen Maastricht – Valkenburg die zaterdag de 8ste volgens een gewijzigde dienstregeling én niet op het traject tussen Maastricht en Maastricht Randwyck. Arriva zet vervangend busvervoer in op het traject tussen Heerlen en Valkenburg.

Stopbussen
Reizigers kunnen vanaf de stations Heerlen, Heerlen Woonboulevard, Voerendaal, en Valkenburg gebruik maken van stopbussen. Reizigers vanaf en naar de stations Schin op Geul en Klimmen Ransdaal maken gebruik van een pendelbus naar station Valkenburg. Daar kan de reiziger vervolgens overstappen op de stopbus richting Heerlen of de trein richting Maastricht. Reizigers tussen Maastricht en Maastricht Randwyck kunnen gebruik maken van de overige treinen die wel op dit traject rijden of nemen één van de reguliere lijnbussen in de stad.

 

Door Frank Benneker
Heerlen