Recepten

Deze vegetarische quiche past als vast item in je weekmenu

Dol op zoete aardappel? Deze vegetarische quiche met yoghurt, parmezaanse kaas en salie is eentje om aan je vaste weekrepertoire toe te voegen. Je schuift 'm bovendien in zo'n 20 minuten in de oven!

Zoete aardappelquiche met yoghurt, parmezaan en salie
Voor 4 personen
Bereiden ± 20 min. / oven ± 40-45 min.

Ingrediënten
- 1 rol vers taartdeeg (24 cm ø)
- 600 gram zoete aardappel
- 8 blaadjes salie
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 uien, gesnipperd
- 4 eieren
- 175 ml volle yoghurt
- 1 teen knoflook, geraspt
- 50 gram parmezaanse kaas
- ¼ theelepel gemalen nootmuskaat
- ¼ theelepel gemalen kruidnagel 

Nodig:
Taart- of quichevorm (24 cm ø en 6 cm hoog)

Bereiding
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Rol het deeg uit en leg met het bakpapier in de bakvorm. Schil en rasp intussen de aardappel grof. Hak de helft van de salieblaadjes fijn.
Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de ui met de salie in 5 minuten goudbruin.
Klop intussen in een kom de eieren los met de yoghurt, de knoflook en de kaas. Schep het ui-saliemengsel met de aardappelrasp, de nootmuskaat, de kruidnagel en zout en peper naar smaak door de eieren. Schep het aardappelmengsel op de deegbodem. Verdeel er de rest van de salieblaadjes over en druk ze aan. Vouw of rol eventueel overhangend deeg terug zodat een rand ontstaat. 
Bak de taart in de voorverwarmde oven in 40-45 min. goudbruin. en gaar. Lekker met een frisse bladsalade.

Janneke Philippi is foodstyliste en kookboekenauteur. Daarnaast schrijft ze recepten voor veel tijdschriften.
Ze heeft een maandelijkse rubriek in foodmagazine Delicious.
Samen met haar man, foodfotograaf en grafisch vormgever, Serge Philippi, maakte Janneke meerdere kookboeken die ook in het buitenland worden uitgegeven.

www.studiophilippi.nl
facebook.com/jannekephilippinl
instagram: jannekephilippi

Door Janneke Philippi