Show & Media

Michiel Veenstra weg bij 3FM

Afbeelding: ANP

Michiel Veenstra verlaat NPO 3FM. Dat zeggen verschillende bronnen tegen AD. Het vertrek van de populaire dj zou het gevolg zijn van de nieuwe radioprogrammering. Jorien Renkema (nu tijdelijk ’s middags te horen op 3FM) wordt genoemd als Veenstra’s mogelijke opvolger.

Veenstra zelf wil het nieuws ontkennen noch bevestigen. "Ik ben daar te vinden waar goede muziek wordt gedraaid’’, wil hij nog kwijt. En een woordvoerder van de NPO: "Wij gaan nooit in op speculaties of geruchten rond presentatoren.’’

De 42-jarige dj maakte de afgelopen jaren voor omroep NTR het dagelijkse ochtendprogramma Michiel tussen 09.00 en 12.00 uur. Hij werkte sinds 2005 voor het jongerenstation NPO 3FM. Hij was nog een van de laatste ‘oude’ 3FM-presentatoren. Voormalig collega’s als Giel Beelen en Gerard Ekdom werken inmiddels voor Talpa Radio (respectievelijk Veronica en Radio 10).

Waar Veenstra nu gaat werken, is nog onduidelijk. Ingewijden houden rekening met een overstap naar KINK FM.

De nieuwe zendermanager Sharid Alles werkt momenteel hard aan de nieuwe programmering van 3FM. Wijzigingen in het schema moeten de neerwaartse spiraal waar het station in terecht is gekomen, een halt toeroepen. Het marktaandeel is momenteel historisch laag.

Door AD/Gudo Tienhooven