Arbeidsmigranten mogen in pand Baexem

Rechts het bewuste kantoorpand aan de Dorpstraat, links basisschool De Harlekijn. Afbeelding: Google Streetview

Een kantoorpand aan de Dorpstraat in Baexem mag worden omgebouwd tot huisvesting voor tien arbeidsmigranten. Omwonenden zien dat niet zitten.

Voorwaarden

Volgens het college van B en W van Leudal voldoet de aanvraag voor de vergunning aan alle voorwaarden en past het ook binnen het gemeentelijk beleid voor de huisvesting van arbeidsmigranten.De aanvraag voor de vergunning, eerder dit jaar, leidde tot protest vanuit de omgeving. Ze stuurden een brief met hun klachten naar de gemeente.

Overlast

De buurtbewoners zien de komst van de migranten niet zitten en vrezen overlast, onder meer wat betreft parkeren en bewoners die buiten op straat gaan roken. Dat laatste werd als niet gewenst ervaren omdat hemelsbreed op 25 meter afstand basisschool De Harlekijn is gevestigd. Na een gesprek is de aanvraag op enkele punten gewijzigd. Zo zal er onder meer een inpandige rookruimte worden gemaakt.

Gezin

Bewoners en de buurtvereniging zeggen niets tegen de huisvesting van arbeidsmigranten an sich te hebben, maar niet zoveel mensen op die plek. In hun ogen zou een gezin dat zich voor langere tijd in Baexem wil vestigen beter in het betreffende pand passen. Een woordvoerder van de omwonenden laat weten officieel nog niets over de vergunningverlening te hebben gehoord.

Door Remco Koumans
Leudal